AvK Sieraden

Trouwringen

Op maat gemaakte trouwringen

Ben jij, of heb jij iemand, ten huwelijk gevraagd, hebben jullie gekozen voor een geregistreerd partnerschap of zijn jullie opzoek naar relatieringen? Tegenwoordig is alles mogelijk en ik help jullie graag aan jullie eigen unieke trouwringen.

Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken bij het aanschaffen van een trouwring. De ringen ga je de rest van je leven dragen, en je jurk maar één keer. Zorg er daarom voor dat je duurzame ringen kiest die lang mee gaan en echt bij jullie passen. Om tot die trouwring te komen gaan we verschillende stappen samen doornemen.

Waar moet je over nadenken?

Om welke vinger draag jij straks de ring? Je zou rekening kunnen houden met het geloof. De rechter ringvinger voor de protestantse kerk en de linker ringvinger voor de katholieke kerk. Er zijn ook mensen die de ring liever links dragen, omdat ze rechts zijn en het daarom praktischer is om de ring links te dragen. Je staat natuurlijk vrij in die keuze, doe wat voor jou goed voelt, maar denk hier alvorens het gesprek over na.

Welk materiaal draag je nu? Zilver/witgoud, roodgoud of geelgoud en in wat voor materiaal zou je straks je trouwring elke dag willen zien. Het zou ook een combinatie van 2 materialen kunnen zijn, vraag naar de mogelijkheden.

Hoe de trouwring er straks uit komt te zien is een beeld dat jij en je partner misschien al in jullie hoofd hebben. Wil je een organische vorm of juist strak afgewerkt en hoe breed zou je de ring willen hebben? In mijn atelier heb ik allerlei pasringen, rond en recht. Hierdoor kom je snel tot jouw juiste breedte en vorm. Aan de hand van foto's kan ik daarna tijdens het gesprek misschien al jullie trouwringen tekenen en vervolgens, in een later stadium, achter de werkbank gaan creëren.

Je hoeft niet persé dezelfde ring te dragen als je partner, als hij/zij liever geel goud hebt en jij je lekkerder voelt bij een witgouden ring. Dan is dat helemaal prima, zoals ik al zei: je draagt de trouwringen elke dag en je moet er echt blij mee zijn. Op een bepaalde manier kunnen we dan een element van je partner zijn/haar trouwring in jouw trouwring kunnen verwerken. Hoe? Daar gaan we samen zeker uitkomen!

Het lijkt mij ontzettend bijzonder om jullie speciale dag net iets unieker te maken met eigen ontworpen trouwringen. Neem gerust contact op om te zien of ik jullie kan helpen met die unieke trouwringen!

Mijn werk

Ben je benieuwd geworden en wil je de opties bespreken?
Neem contact met mij op!