AvK Sieraden

Wie ben ik?

Horlogemaker

In 2013 ben ik gestart met de opleiding tot horlogemaker op de vakschool in Schoonhoven. Het precieze en het technische van dit vak sprak mij ontzettend aan. Na een halfjaar stage te hebben gelopen bij The Swatschgroup in Brussel, rondde ik deze opleiding in 2017 af. Daarna startte ik mijn carrière als horlogemaker bij Breitling.

Echter werd ik niet gelukkig van een atelier waarbij je alleen horloges repareert en geen klanten kunt zien of spreken. Na 2 jaar hier gewerkt te hebben ging ik bij een plaatselijke juwelier aan de slag. Hierbij was het niveau van horloges repareren heel anders dan ik gewend was, maar het klanten contact was een factor die mij ontzettend aansprak.

Uitbreiden van vaardigheden

Na het volgen van een edelstenen cursus, en met school mee te mogen op reis naar Idar-Oberstein, werd de vlam aangewakkerd tot het volgen van de branche erkende opleiding tot goudsmid. Deze begon ik midden in de corona periode in 2020. Daarnaast vond ik een nieuwe baan waarbij het horloges repareren weer van een hoger niveau was.

Momenteel ben ik werkzaam als horlogemaker en blijf ik de precisie en vaste hand trainen. Dit kan ik fantastisch combineren met werkzaamheden als goudsmid zodat ik, ook in dit vak, blijf leren!

Blijven leren

Omdat ik wil blijven leren, volg ik graag cursussen. In 2024 ben ik 2 weken naar Genève in Zwitserland geweest. Hier heb ik één week horloges gerepareerd en de andere week heb ik horlogekasten mogen monteren en polijsten. Dit polijsten was erg leerzaam en komt ook zeker van pas in het goudsmeden vak!

Diezelfde periode in 2024, startte ik met een cursus bij de van Tol en Breet academie. Hierbij leerde ik weer andere technieken dan van de opleiding die ik in Schoonhoven volgde. De academie in Den Bosch heeft nog veel cursussen te bieden en ik zou ze het liefst 1 voor 1 af gaan!

Mijn werk

Ben je benieuwd geworden en wil je de opties bespreken?
Neem contact met mij op!